Ohjeistus rescuelemmikin haluavalle

  1. Vieraile sivulla ”Kotia etsivät” ja tutustu lemmikkeihin niiden kuvauksen perusteella. Jos joku kiinnosti, niin hienoa, siitä on hyvä jatkaa.
  2. Tiedosta, mitä rescuelemmikin ottaminen voi tarkoittaa; tiettyä arvaamattomuutta sen terveydestä ja luonteesta. Kun et tunne taustoja, et voi tietää, onko lemmikillä esim. joku trauma. Myös terveydentila saattaa yllättää, niin kuin millä tahansa muullakin eläimellä – harvoin lemmikit ovat koko ikänsä täysin oireettomia.
  3. Muista, että rescuelemmikin totuttaminen uuteen kotiin voi käydä hitaammin, kuin vaikkapa poikasen. Aikuinen lemmikki on jo tottunut tiettyihin ihmisiin ja tapoihin, eikä välttämättä käännä kelkkaansa helpolla. Varaudu siis kesyttämään ja totuttamaan.
  4. Harkitse tarkoin, onko sinulla tilaa ja aikaa lemmikille. Rahaakin tarvitaan, useasti myös ihan yllättäviin menoihin.
  5. Kun olet huomioinut kaiken edellä mainitun ja jos vielä tunnet kiinnostusta ko. lemmikkiin, ota yhteyttä minuun. Tee se mieluiten sähköpostilla, sillä en aina välttämättä pääse puhelimeen. Sähköpostini kuitenkin tulevat suoraan siihen, joten pystyn reagoimaan niihin hyvinkin pian.
  6. Varaudu siihen, että kyselen sinusta ja siitä, mitä sinulla olisi juuri kyseiselle lemmikille tarjota? Haluan vain varmistaa, että lemmikki pääsee parhaaseen mahdolliseen kotiin.
  7. Ethän pety kauheasti, jos juuri sinä et tulekaan valituksi lemmikin uudeksi kodiksi? Ehkä sinua varten on joku toinen jossain! =)
  8. Viimeisenä, toivon sujuvaa yhteistyötä välillemme, tilanteessa kuin tilanteessa. Ja kiitos kun jaksoit lukea tämän läpi! Olet nyt valmis siirtymään kotia etsivien lemmikkien pariin!